Drømmer du om at rejse ud i verden?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der drømmer om at rejse ud i verden for på den måde at få os nogle skønne oplevelser. Det er nemlig dem, der er med til at gøre livet værd at leve, og dermed er det også de mange nye indtryk, der giver os den energi og den motivation, som vi skal bruge, når vi hele tiden skal kunne gribe hverdagen på den mest effektive måde.

Det er derfor ikke bare skønt at rejse – det er også sundt! Men hvor skal du rejse hen?

Når du vil have en oplevelse, som du aldrig glemmer

Hvis du virkelig gerne vil have dig en oplevelse, som du sent vil komme til at glemme, så bør du tage et kig på de mange gode muligheder, der byder sig med en rejse til Afrika. Her vil du nemlig helt sikkert komme på afveje og føle, at du er langt væk hjemmefra. Du vil blive udfordret, og du vil stifte bekendtskab med kulturer, du slet ikke havde forestillet dig, der fandtes.

Du finder det hele i Afrika

Og det er lige meget, hvad det er du drømmer om at opleve – du kan nemlig finde det hele i Afrika. Det er således lige meget, om du gerne vil opleve en anden, spændende kultur, om du er til det kulturelle, om du er interesseret i det kulinariske, eller du er mere til ro og natur.

Med en rejse til Afrika er der således tale om noget, som du aldrig vil komme til at fortryde. Og det vil helt sikkert give dig en masse gode minder, du vil huske på resten af dit liv. Der vil derfor altid være nogle skønne ting, som du kan huske tilbage på med stor glæde og masser af iver i øjnene – så hvad venter du på? Læs mere om Safari i Kenya her.

Advertisement

Hvem passer på dit hus når du er væk?

Hvis du læser med her, er der en god sandsynlighed for at du er vild med at rejse, og måske også gør det ofte – i hvert fald når det igen bliver muligt. Når man rejser efterlader man i de fleste tilfælde et hus eller en lejlighed derhjemme imens. Er man afsted i længere tid, er det meget normalt, at man fremlejer sin bolig mens man er væk for at slippe for udgiften, eller i hvert fald få dækket noget af den.

En anden ting der er blevet  mere og mere populært, er at udleje den gennem AirBnB, også selvom man måske kun er væk i en uge. Bor man eksempelvis i en attraktiv lejlighed i København, kan man ofte nærmest få finansieret en måneds husleje, ved at udleje den i en uge. Udover at du tjener penge, slipper du også for at den står tom, mens du er væk, hvilket mindsker risikoen for indbrud.

Det er naturligvis ikke helt lige meget hvem du udlejer til, og det kan være en god ide at oprette nogle lidt strenge krav om, hvem der må leje den. Det kan eksempelvis være forbundet med en vis risiko hvis man udlejer til grupper af unge mennesker eller lignende.

Når du udlejer din lejlighed skal du naturligvis give en nøgle til lejerne, så de kan få adgang. I de fleste tilfælde giver det naturligvis ikke noget problem. Der ligger dog den risiko i det, at du reelt ikke kan vide, om de måske får lavet en kopi af denne nøgle, uden at du er klar over det. Du kan naturligvis få besøg af en låsesmed til at skifte låsen eller omkode den, hvis du er det mindste i tvivl. Det nemmeste er dog hvis du vælger at få installeret en elektronisk lås, hvor man kommer ind med kode. Denne kode kan du skifte hver gang, der har været nye lejere. På den måde  slipper du også for at skulle overlevere en nøgle til dem fysisk. Dette er i sær smart hvis du er væk længe, og måske har forskellige lejere.

Odense – 3 steder du skal besøge

2020 har lært os mange ting som samfund. En af de gode ting det har lært os, er at Danmark byder på utrolig meget. Der er mange danskere, der har brugt deres ferie på at besøge steder i vores dejlige land. Der er uden tvivl mange, der glæder sig til igen at kunne rejse ud i verden og besøge nogle af de mange fantastiske lande der findes. Men der er uden tvivl og mange, der har indset, at Danmark kan byde på utrolig meget.

Vi vil her sætte pris på nogle af de steder i Danmark, som alle kender, men som det langt fra er alle der har besøgt uden at have et formål. Odense, der er “fyns hovedstad” og på mange måder Danmarks mest centrale by, byder på mange ting der gør byen til et besøg værd. Udover de ting man finder i Odense, så ligger byen også centralt på Fyn, hvilket betyder, at det kan være en god base for besøg andre steder på øen. Fyn er en mindre ø, og fra midten kan man komme til det sydligste, nordligste, vestligste eller østligste på under 45 minutter. Men tilbage til Odense.

Danmarks tredjestørste by

Odense er Danmarks tredjestørste by, og byder derfor naturligvis på mange ting til både dens beboer og turister. Mange udenlandske turister besøger Odense, da det er en af verdens største forfattere H.C Andersens fødeby, og hans fødehjem  står stadig stort set intakt i hjertet af byen.

Første bud er Odense Zoo, der flere gange er kåret til at være en af Europas bedste små dyreparker. Den hyggelige zoologiske have ligger godt 3 km fra centrum. Den er nem at køre til, gå til eller tage bussen til. Sjovest er det dog at tage båden, som sejler fra Munke Mose, der ligger lidt midt i byen.

En ting der har set en kæmpe opblomstring i byen er restaurantscenen. Der med andre ord utrolig mange gode spisesteder. Udover de mange nye steder, er der også steder som Oluf Bagers Gaard, der en en af Odense bedste steder til frokoster, og dermed også vores andet bud på steder, du skal besøge i Odense.

Tredje og sidste bud i denne omgang er da også netop Munke Mose. Et hyggeligt grønt område, hvor der altid er liv og glade dage, når vejret tillader det. Her kan man leje robåde, vandcykler og købe sig en dejlig kop kaffe eller en is, som kan nydes ved Odense Å, der løber gennem.

Listen kunne naturlivis fortsætte meget længere, og den game bydel ved H.C Andersens fødehjem, er bestemt også et besøg værd, hvor de gamle små huse ligger side om side.

3 idéer til en alternativ julefrokost for virksomheden

Firmajulefrokosten er en oplagt mulighed, når kollegerne skal fejre året, der er gået – og så skaber det et godt sammenhold. Du bør arrangere en alternativ julefrokost, som kan huskes. Se her, hvordan du gør.

Står du for at arrangere den årlige firmajulefrokost, kan det i mange tilfælde være en god idé at tænke ud af boksen. De fleste skal deltage i mange julefrokoster i løbet af julen, hvorfor det kan blive for meget, hvis der blot er tale om endnu en traditionsrig julefrokost som alle de andre.

#1: Book en julefrokost

Der er meget arbejde i at arrangere en julefrokost, hvorfor du kan spare tid på at booke en julefrokost hos et eventfirma. Der er mange virksomheder, der stabler julefrokoster på benene, som virksomheder kan deltage i.

Hvis du vil sikre dig, at den bliver en succes, kan du eksempelvis booke din firmajulefrokost her. Det er en god idé, da der er sørget for alt – og så kommer der god underholdning i form af musik til festen.

#2: Sommerhustur eller rejse

Hvis dine medarbejdere er villige til at afsætte en weekend til den årlige julefrokost, kan du med fordel arrangere en tur i sommerhus, hvor I virkelig kommer hinanden ved. Det koster ikke meget at leje et sommerhus i løbet af julemånederne, og det er samtidig virkelig hyggeligt. 

Hvis økonomien er til det, kan man også invitere på et weekendophold eller en lille rejse. Det kan til et lunt sted som Nice eller Malaga eller et mere julet sted som Hamborg eller Stockholm. Det er kun fantasien og økonomien der sætter grænser.

#3: Julefrokost med sommertema

Hvorfor ikke vende det hele lidt på hovedet? Der er alt for mange traditionsrige julefrokoster, som alle går ud på det samme. Derfor kan du med fordel vende tingene på hovedet og arrangere en sommerfest i anledning af julen.

Det vil være både sjovt og anderledes – og så er det et friskt pust i en tid, hvor den fede mad og julesagerne fylder det meste. Dine medarbejdere vil med garanti kunne huske julefrokosten som en af de bedre, hvis du forsøger med et kontrastfyldt tema.

 

 

Har du styr på papirene ?

Når man skal ud og rejse, er der mange ting man skal styr på. Især hvis der er tale om en rejse af længere varighed. Det kan være, at man efter endt studie skal rejse rundt i Asien eller Sydamerika i et halvt eller helt år. Står man i en situation, hvor man skal rejse rundt i et ikke-engelsktalende land eller kontinent, kan der være lidt ekstra ting, man skal være opmærksom på.

Udover at der naturligvis er de helt “normale” ting som vaccinationer, visum, økonomi og lignende, som der naturligvis skal være styr på, så er der også en vis mængde papirarbejde, som det ikke lige er alle der tænker over. Når man eksempelvis rejser rundt i Asien eller Sydamerika, kan der nemlig være krav om at man medbringer oversatte udgaver af papirer og dokumenter. Det kan eksempelvis være ens kørekort eller lignende. Har man ikke en oversat udgave med, kan det eksempelvis være umuligt at leje en bil. En anden ting er ens forsikringspapirer og lignende, som det kan være rigtig fornuftigt at have med til et oversat sprog.

Der er mange steder i verden, hvor det naturligvis vil blive godtaget med en engelsk, men der er også mange steder, hvor det ikke er tilstrækkeligt. Inden man begiver sig ud på sit livs rejseeventyr, skal du derfor tjekke, hvad de pågældende regler er i området. Skal du have noget oversat autoriseret, kan du få det her.

Det er aldrig sjovt at stå i en situation, hvor du pludselig befinder dig på den anden side af kloden og dine papirer ikke er gyldige, fordi de ikke er på det rette sprog. Så sørg for at få styr på dette, inden du forlader landet.

Istandsættelse af sommerhuset: Sådan lægger du en plan

Sommerhuset er et skønt fristed, hvor du kan trække dig tilbage og nyde livet hele året. Det kræver dog, at huset bliver vedligeholdt, så det ikke står og forfalder. Se her, hvordan du lægger en plan for istandsættelsen af dit sommerhus.

I visse tilfælde kan en omfattende renovering af sommerhuset blive aktuel, fordi dele af huset er slidte. Det kan være, det trænger til en ny facade eller et nyt tag, men det kan også være, at du har et ønske om at kunne bruge det om vinteren.

Du får ikke flere kvadratmeter ved at renovere sommerhuset, men du kan udnytte pladsen bedre. Samtidig kan du sikre, at det er mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr, ligesom du kan renovere det, så det er muligt at opholde sig der i vintermånederne.

Dan dig et overblik

Det første, du skal gøre, når du skal planlægge renoveringen, er at danne dig et overblik over, hvor sommerhuset skal renoveres. Det kan du gøre på forskellige måder. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor det trænger til at blive renoveret, så du kan lave en prioriteret liste. 

Der er ingen, der siger, at det hele skal foretages på én gang, men hvis der er kritiske punkter, er det vigtigt, at der bliver rettet op på dem med det samme, så huset ikke står og forfalder. Du kan med fordel gå hele huset igennem, så du er sikker på, hvor der skal sættes ind med det samme.

Læg et budget

Når du har udarbejdet en prioriteret liste over renoveringen, kan du starte fra toppen og ned. Du har formentlig en idé om, hvor stort et budget, du har til renoveringen. Find ud af, hvilke materialer der skal bruges til de enkelte punkter.

Hvis dit sommerhus trænger til en ny facadebeklædning, kan du med fordel undersøge de forskellige muligheder på nettet. Vælg en webshop, der sælger facadebeklædning, og tjek op på, hvad de aktuelle priser er. Gør det med alle punkter på din liste, så du har et overblik over, hvor meget du skal betale for de enkelte reparationer.

 

Vil du gøre verden til et bedre sted?

Selvom det kan lyde lidt abstrakt og virke voldsomt, så kan man faktisk gøre verden til et bedre sted , hvis man virkelig gerne vil det. En af de måder kan man gøre en forskel er ved at hjælpe, dem der ikke har det lige så godt som en selv, og ikke har de samme muligheder her i livet.

En af de ting man kan gøre, er at man kan vælger at arbejde frivilligt i udlandet og hjælpe børn, der kommer fra nogle vilkår, som man i vores samfund næsten ikke kan sætte sig ind i. Ved at rejse ud i verden, kan man hjælpe nogle, der virkelig har brug for det. Man kan må små skidt være med til at gøre verden til et bedre sted, og samtidig kan man få en oplevelse, som uden tvivl altid vil sidde i en, hvilket både kan være på godt og ondt.

De store oplevelser får de store følelser frem

For hvis man eksempelvis vælger at være frivillig i Afrika vil man i mange tilfælde opleve fattigdom, desperation og sult på nærmeste hold. Noget som man ikke bare kan se helt bort fra, når man først har oplevet det på nærmeste hold.

Omvendt kommer man også til at mærke en hjertevarme og en taknemmelighed som ligeledes vil sidde i kroppen i resten af ens liv.

Når alt kommer til alt, så skal man ikke tænke så meget på, hvad det er man selv får ud af det, men på den helt utrolige forskel man kan være med til at gøre for helt små børn, der måske ellers ikke ville have en chance her i livet.

Det er en form for rejse, som kan gøre verden til et lidt bedre sted og der er en god sandsynlighed for, at den samtidig vil gøre dig til et lidt bedre og i hvert fald mere eftertænksomt menneske.

 

 

Tag i sommerhus for Danmarks skyld

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og med den kommer det helt store spørgsmål om hvor man skal holde sin ferie. Det er endnu uvist hvad mulighederne overhovedet bliver i år. For det vides stadig ikke hvor meget vi kommer til at åbne grænserne, og det vides slet ikke hvordan de andre lande kommer til at åbne deres.

Hvis du har været vant til at tage på charterferie, kan det derfor godt være, at din ferie i år kommer til at blive anderledes. Et rigtig god råd herfra skal da også lyde på, at blive hjemme i Danmark og tage i sommerhus. Det er der mange gode grunde til, at vi synes du skal gøre.

For det første fordi Danmark er et fantastisk land, der byder på så mange ting. Især hvis du ikke har været vant til at være turist i eget land, kan det være en kæmpe oplevelse. Lej et sommerhus på Fanø, Bornholm, Samsø, Ærø eller lignende, de danske øer kan noget helt særligt.

For det andet fordi det er godt for økonomien. Både din egen, da det er er billigere at leje et sommerhus end at rejse sydpå i højsæsonen. Men især også for den danske økonomi generelt. Jo flere penge der bliver brugt i Danmark, jo bedre er det for samfundsøkonomien, så det er bedre for samfundet, at du bruger dem her, end syd for grænsen.

For det tredje skal du gøre det for miljøet skyld. Flyrejser er noget af de mest forurenende. Det er langt fra lige så slemt at tage bilen til et sommerhus i Danmark. Så det er også med en god grøn samvittighed, at du kan leje et sommerhus i Danmark.

Endelig er der sin sikkerhed. Skulle der komme en ny bølge af corona eller skulle du blive ramt, vil du utvivlsomt hellere være i Danmark, end et sted hvor sygehusvæsnet ikke er klar.

 

5 ting du skal huske hvis du rejser med hund

Man kan sagtens rejse med sin hund, men der er nogle ting man skal huske at have styr på, hvis det skal blive en god oplevelse. Det er naturligvis altid en god ting at forberede sig, når du skal ud at rejse. Især hvis hunden skal med til udlandet, er det helt essentielt, at der er styr på tingene hjemmefra.

Mange ting kan du købe, når du er taget afsted, men når det gælder papirer og eksempelvis medicin, så er det en rigtig god idé, hvis du er forberedt hjemmefra.

5 ting, du skal have med sammen med hunden

  • Hundepas. En hund skal have et pas, og det skal du huske at  medbringe, hvis du vil gøre dig forhåbninger om, at hunden kan komme med ud over landets grænser. De er nemlig i deres gode ret til at afvise, hvis du ikke medbringer det.
  • Hundetegn og eventuelt sele med navneskilte — husk, hvis du skriver dit telefonnummer, at det starter med den danske landekode, ‘+45‘, foran. Det kan desuden være en god ide at medbringe et ekstra hundetegn, hvis du skulle miste det. Uden kan du meget nemt risikere at miste din hund, hvis den skulle strejfe lidt væk.
  • Tag hundesengen med hjemmefra. Den er din hund mest tryg i, og det gør at den kan sove mere roligt om natten. Det kan dog naturligvis give udfordringer, hvis den ikke kan klappes sammen og fylder meget. Er det ikke muligt at at tage den med, så medbring som minimum et tæppe hjemmefra.
  • Hundelortsposer — det er vigtigt at samle hundens efterladenskaber op! Også når I er udenlands. Det er ikke alle steder i udlandet, er det er lige let at finde disse, og det er derfor en god ide at have dem med hjemmefra.

Pas på hovedtelefonerne ved stranden

Dette indlæg er et betalt indlæg – det indeholder eller kan indeholde betalte links

Højsæsonen for strandture er lige om hjørnet, selvom det helt varme sommervejr lader vente en lille smule på sig efter at have givet os en forsmag tidligere. Det kan være at du skal være hjemme og nyde de danske strande, eller det kan være du bytter Danmark ud med lidt varmere himmelstrøg og flyver sydpå.

Uanset hvad du skal, er der en god sandsynlighed for at du kommer til at tilbringe en masse timer ved en strand. Det er dejligt at ligge i sandet og slappe af og nyde bølgernes brusen eventuelt med ens yndlingsmusik i ørene. En ting der dog ikke er så dejligt, er at få ødelagt sine hovedtelefoner på grund af sand og måske vand.

Headsets og høretelefoner  har nemlig generelt det til fælles, at de ikke er specielt glade for nogen af delene. Her får du et par gode råd til hvordan du passer på dem, så de holder hele ferien.

Vælg trådløse høretelefon

De fleste der har ligget i en strandstol med et par almindelige høretelefoner, har nok prøvet at ledningen hænger fast når man rejser sig, og dutterne dermed falder ud af ørene ned i sandet. En god måde at slippe for dette, er ved at vælge trådløse høretelefoner, hvor du slipper for at hænge fast og hvor der ikke er nogen der lige kommer til at hænge i ledningen, når de går forbi.

Pak dem altid væk

Det bedste du kan gøre, når du har brugt dine høretelefoner er altid at pakke dem væk, når du har brugt dem. Enten i et etui eller bare i et stykke tøj og ned i en taske eller lignende, så de bliver beskyttet mod vand og sand. Det lyder basalt, men de fleste ødelagte høretelefoner skyldes, at folk glemmer at gøre det.