3 idéer til en alternativ julefrokost for virksomheden

Firmajulefrokosten er en oplagt mulighed, når kollegerne skal fejre året, der er gået – og så skaber det et godt sammenhold. Du bør arrangere en alternativ julefrokost, som kan huskes. Se her, hvordan du gør.

Står du for at arrangere den årlige firmajulefrokost, kan det i mange tilfælde være en god idé at tænke ud af boksen. De fleste skal deltage i mange julefrokoster i løbet af julen, hvorfor det kan blive for meget, hvis der blot er tale om endnu en traditionsrig julefrokost som alle de andre.

#1: Book en julefrokost

Der er meget arbejde i at arrangere en julefrokost, hvorfor du kan spare tid på at booke en julefrokost hos et eventfirma. Der er mange virksomheder, der stabler julefrokoster på benene, som virksomheder kan deltage i.

Hvis du vil sikre dig, at den bliver en succes, kan du eksempelvis booke din firmajulefrokost her. Det er en god idé, da der er sørget for alt – og så kommer der god underholdning i form af musik til festen.

#2: Sommerhustur eller rejse

Hvis dine medarbejdere er villige til at afsætte en weekend til den årlige julefrokost, kan du med fordel arrangere en tur i sommerhus, hvor I virkelig kommer hinanden ved. Det koster ikke meget at leje et sommerhus i løbet af julemånederne, og det er samtidig virkelig hyggeligt. 

Hvis økonomien er til det, kan man også invitere på et weekendophold eller en lille rejse. Det kan til et lunt sted som Nice eller Malaga eller et mere julet sted som Hamborg eller Stockholm. Det er kun fantasien og økonomien der sætter grænser.

#3: Julefrokost med sommertema

Hvorfor ikke vende det hele lidt på hovedet? Der er alt for mange traditionsrige julefrokoster, som alle går ud på det samme. Derfor kan du med fordel vende tingene på hovedet og arrangere en sommerfest i anledning af julen.

Det vil være både sjovt og anderledes – og så er det et friskt pust i en tid, hvor den fede mad og julesagerne fylder det meste. Dine medarbejdere vil med garanti kunne huske julefrokosten som en af de bedre, hvis du forsøger med et kontrastfyldt tema.

 

 

Har du styr på papirene ?

Når man skal ud og rejse, er der mange ting man skal styr på. Især hvis der er tale om en rejse af længere varighed. Det kan være, at man efter endt studie skal rejse rundt i Asien eller Sydamerika i et halvt eller helt år. Står man i en situation, hvor man skal rejse rundt i et ikke-engelsktalende land eller kontinent, kan der være lidt ekstra ting, man skal være opmærksom på.

Udover at der naturligvis er de helt “normale” ting som vaccinationer, visum, økonomi og lignende, som der naturligvis skal være styr på, så er der også en vis mængde papirarbejde, som det ikke lige er alle der tænker over. Når man eksempelvis rejser rundt i Asien eller Sydamerika, kan der nemlig være krav om at man medbringer oversatte udgaver af papirer og dokumenter. Det kan eksempelvis være ens kørekort eller lignende. Har man ikke en oversat udgave med, kan det eksempelvis være umuligt at leje en bil. En anden ting er ens forsikringspapirer og lignende, som det kan være rigtig fornuftigt at have med til et oversat sprog.

Der er mange steder i verden, hvor det naturligvis vil blive godtaget med en engelsk, men der er også mange steder, hvor det ikke er tilstrækkeligt. Inden man begiver sig ud på sit livs rejseeventyr, skal du derfor tjekke, hvad de pågældende regler er i området. Skal du have noget oversat autoriseret, kan du få det her.

Det er aldrig sjovt at stå i en situation, hvor du pludselig befinder dig på den anden side af kloden og dine papirer ikke er gyldige, fordi de ikke er på det rette sprog. Så sørg for at få styr på dette, inden du forlader landet.

Istandsættelse af sommerhuset: Sådan lægger du en plan

Sommerhuset er et skønt fristed, hvor du kan trække dig tilbage og nyde livet hele året. Det kræver dog, at huset bliver vedligeholdt, så det ikke står og forfalder. Se her, hvordan du lægger en plan for istandsættelsen af dit sommerhus.

I visse tilfælde kan en omfattende renovering af sommerhuset blive aktuel, fordi dele af huset er slidte. Det kan være, det trænger til en ny facade eller et nyt tag, men det kan også være, at du har et ønske om at kunne bruge det om vinteren.

Du får ikke flere kvadratmeter ved at renovere sommerhuset, men du kan udnytte pladsen bedre. Samtidig kan du sikre, at det er mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr, ligesom du kan renovere det, så det er muligt at opholde sig der i vintermånederne.

Dan dig et overblik

Det første, du skal gøre, når du skal planlægge renoveringen, er at danne dig et overblik over, hvor sommerhuset skal renoveres. Det kan du gøre på forskellige måder. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor det trænger til at blive renoveret, så du kan lave en prioriteret liste. 

Der er ingen, der siger, at det hele skal foretages på én gang, men hvis der er kritiske punkter, er det vigtigt, at der bliver rettet op på dem med det samme, så huset ikke står og forfalder. Du kan med fordel gå hele huset igennem, så du er sikker på, hvor der skal sættes ind med det samme.

Læg et budget

Når du har udarbejdet en prioriteret liste over renoveringen, kan du starte fra toppen og ned. Du har formentlig en idé om, hvor stort et budget, du har til renoveringen. Find ud af, hvilke materialer der skal bruges til de enkelte punkter.

Hvis dit sommerhus trænger til en ny facadebeklædning, kan du med fordel undersøge de forskellige muligheder på nettet. Vælg en webshop, der sælger facadebeklædning, og tjek op på, hvad de aktuelle priser er. Gør det med alle punkter på din liste, så du har et overblik over, hvor meget du skal betale for de enkelte reparationer.

 

Vil du gøre verden til et bedre sted?

Selvom det kan lyde lidt abstrakt og virke voldsomt, så kan man faktisk gøre verden til et bedre sted , hvis man virkelig gerne vil det. En af de måder kan man gøre en forskel er ved at hjælpe, dem der ikke har det lige så godt som en selv, og ikke har de samme muligheder her i livet.

En af de ting man kan gøre, er at man kan vælger at arbejde frivilligt i udlandet og hjælpe børn, der kommer fra nogle vilkår, som man i vores samfund næsten ikke kan sætte sig ind i. Ved at rejse ud i verden, kan man hjælpe nogle, der virkelig har brug for det. Man kan må små skidt være med til at gøre verden til et bedre sted, og samtidig kan man få en oplevelse, som uden tvivl altid vil sidde i en, hvilket både kan være på godt og ondt.

De store oplevelser får de store følelser frem

For hvis man eksempelvis vælger at være frivillig i Afrika vil man i mange tilfælde opleve fattigdom, desperation og sult på nærmeste hold. Noget som man ikke bare kan se helt bort fra, når man først har oplevet det på nærmeste hold.

Omvendt kommer man også til at mærke en hjertevarme og en taknemmelighed som ligeledes vil sidde i kroppen i resten af ens liv.

Når alt kommer til alt, så skal man ikke tænke så meget på, hvad det er man selv får ud af det, men på den helt utrolige forskel man kan være med til at gøre for helt små børn, der måske ellers ikke ville have en chance her i livet.

Det er en form for rejse, som kan gøre verden til et lidt bedre sted og der er en god sandsynlighed for, at den samtidig vil gøre dig til et lidt bedre og i hvert fald mere eftertænksomt menneske.

 

 

Tag i sommerhus for Danmarks skyld

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og med den kommer det helt store spørgsmål om hvor man skal holde sin ferie. Det er endnu uvist hvad mulighederne overhovedet bliver i år. For det vides stadig ikke hvor meget vi kommer til at åbne grænserne, og det vides slet ikke hvordan de andre lande kommer til at åbne deres.

Hvis du har været vant til at tage på charterferie, kan det derfor godt være, at din ferie i år kommer til at blive anderledes. Et rigtig god råd herfra skal da også lyde på, at blive hjemme i Danmark og tage i sommerhus. Det er der mange gode grunde til, at vi synes du skal gøre.

For det første fordi Danmark er et fantastisk land, der byder på så mange ting. Især hvis du ikke har været vant til at være turist i eget land, kan det være en kæmpe oplevelse. Lej et sommerhus på Fanø, Bornholm, Samsø, Ærø eller lignende, de danske øer kan noget helt særligt.

For det andet fordi det er godt for økonomien. Både din egen, da det er er billigere at leje et sommerhus end at rejse sydpå i højsæsonen. Men især også for den danske økonomi generelt. Jo flere penge der bliver brugt i Danmark, jo bedre er det for samfundsøkonomien, så det er bedre for samfundet, at du bruger dem her, end syd for grænsen.

For det tredje skal du gøre det for miljøet skyld. Flyrejser er noget af de mest forurenende. Det er langt fra lige så slemt at tage bilen til et sommerhus i Danmark. Så det er også med en god grøn samvittighed, at du kan leje et sommerhus i Danmark.

Endelig er der sin sikkerhed. Skulle der komme en ny bølge af corona eller skulle du blive ramt, vil du utvivlsomt hellere være i Danmark, end et sted hvor sygehusvæsnet ikke er klar.

 

5 ting du skal huske hvis du rejser med hund

Man kan sagtens rejse med sin hund, men der er nogle ting man skal huske at have styr på, hvis det skal blive en god oplevelse. Det er naturligvis altid en god ting at forberede sig, når du skal ud at rejse. Især hvis hunden skal med til udlandet, er det helt essentielt, at der er styr på tingene hjemmefra.

Mange ting kan du købe, når du er taget afsted, men når det gælder papirer og eksempelvis medicin, så er det en rigtig god idé, hvis du er forberedt hjemmefra.

5 ting, du skal have med sammen med hunden

  • Hundepas. En hund skal have et pas, og det skal du huske at  medbringe, hvis du vil gøre dig forhåbninger om, at hunden kan komme med ud over landets grænser. De er nemlig i deres gode ret til at afvise, hvis du ikke medbringer det.
  • Hundetegn og eventuelt sele med navneskilte — husk, hvis du skriver dit telefonnummer, at det starter med den danske landekode, ‘+45‘, foran. Det kan desuden være en god ide at medbringe et ekstra hundetegn, hvis du skulle miste det. Uden kan du meget nemt risikere at miste din hund, hvis den skulle strejfe lidt væk.
  • Tag hundesengen med hjemmefra. Den er din hund mest tryg i, og det gør at den kan sove mere roligt om natten. Det kan dog naturligvis give udfordringer, hvis den ikke kan klappes sammen og fylder meget. Er det ikke muligt at at tage den med, så medbring som minimum et tæppe hjemmefra.
  • Hundelortsposer — det er vigtigt at samle hundens efterladenskaber op! Også når I er udenlands. Det er ikke alle steder i udlandet, er det er lige let at finde disse, og det er derfor en god ide at have dem med hjemmefra.

Pas på hovedtelefonerne ved stranden

Dette indlæg er et betalt indlæg – det indeholder eller kan indeholde betalte links

Højsæsonen for strandture er lige om hjørnet, selvom det helt varme sommervejr lader vente en lille smule på sig efter at have givet os en forsmag tidligere. Det kan være at du skal være hjemme og nyde de danske strande, eller det kan være du bytter Danmark ud med lidt varmere himmelstrøg og flyver sydpå.

Uanset hvad du skal, er der en god sandsynlighed for at du kommer til at tilbringe en masse timer ved en strand. Det er dejligt at ligge i sandet og slappe af og nyde bølgernes brusen eventuelt med ens yndlingsmusik i ørene. En ting der dog ikke er så dejligt, er at få ødelagt sine hovedtelefoner på grund af sand og måske vand.

Headsets og høretelefoner  har nemlig generelt det til fælles, at de ikke er specielt glade for nogen af delene. Her får du et par gode råd til hvordan du passer på dem, så de holder hele ferien.

Vælg trådløse høretelefon

De fleste der har ligget i en strandstol med et par almindelige høretelefoner, har nok prøvet at ledningen hænger fast når man rejser sig, og dutterne dermed falder ud af ørene ned i sandet. En god måde at slippe for dette, er ved at vælge trådløse høretelefoner, hvor du slipper for at hænge fast og hvor der ikke er nogen der lige kommer til at hænge i ledningen, når de går forbi.

Pak dem altid væk

Det bedste du kan gøre, når du har brugt dine høretelefoner er altid at pakke dem væk, når du har brugt dem. Enten i et etui eller bare i et stykke tøj og ned i en taske eller lignende, så de bliver beskyttet mod vand og sand. Det lyder basalt, men de fleste ødelagte høretelefoner skyldes, at folk glemmer at gøre det.

 

Slut med bekymringer om telefonregningen på ferien

Tiden nærmer sig for hvornår vi danskere pakker kufferterne og rejser afsted på ferie. En bekymring som vi alle har stået med på ferien, er telefonregningen. Før i tiden kunne en telefonregningen hurtigt løbe op på flere tusind kroner, og der er hørt flere skrækhistorier om at børn har set film på 3G nettet på ferien, og regningen er havnet på den anden side af 20.000 kr. Den bekymring er slut nu, i hvert fald inden for EU. Der er lavet nye aftaler omkring roaming i EU, og det gavner forbrugerne i stor stil. Vi har set på aftalen og set på hvad det betyder for både teleselskaberne og slut brugeren.

Wifi på hotellet har ofte været en faktor for flere familie, når sommerferien skal bestilles. Den faktor er stort set udryddet, da de nye regler som EU roaming er trådt i kraft her 1/6 2017. Det eneste du nu skal bekymre dig om er mobildækningen, for hvis du har mobildækning, har du også internet. Det er til stor lettelse for mange danskere og især for de mange der ønsker at kør-selv-ferie. Hele vejen ned gennem Tyskland, Østrig, og de mange andre lande. Det er der især mange børnefamilier som er glad for, her kan børnene underholde sig selv på bagsædet, med diverse film og spil.

Aftale berører ikke slutbrugeren, men teleselskaberne

Roaming priserne er ikke fjernet, men blevet pålagt teleselskaberne. Det betyder at teleselskaberne intern betaler hinanden, på tværs af lande, når telefonerne bruges. Prisen som de danske teleselskaber betaler til de udenlandske, kaldes for wholesale roaming cap. Til den aftale har EU lavet en såkaldt fair use grænse på tale og sms, men ikke på dataen. Det berøre som sagt ikke forbrugeren, kun teleselskabet.

Bedste hovedtelefoner til flyturen

Dette indlæg er et betalt indlæg – det indeholder eller kan indeholde betalte links

Der går ikke mange uger, inden flere hunderede tusinde danskere pakker kufferterne, tjekker bagagen ind i lufthavnen og boarder flyet og tager sydpå og nyder solen og varmen under varmere himmelstrøg. Det betyder naturligvis også, at der over de næste par måneder bliver tilbragt rigtig mange timer i flyvemaskiner i Europa.

Nogen er vilde med at flyve, andre er rædselsslagne for det, mens der igen også bare er nogen, der keder sig og bliver rastløse, så snart de bliver placeret i et sandsynligvis lidt for lille flysæde. En af de ting de fleste vælger at fordrive tiden med på deres flytur er musik eller film/serier på iPad’en.

Flyets susen kan ødelægge oplevelsen

Alle der har fløjet med et fly ved også, at der er meget larm i flyet, både fra andre passagere og ikke mindst selve flyet der leverer en voldsom baggrundlarm, og det kan være svært til umuligt at bruge de udleverede hovedtelefoner.  Skal man til Mallorca, Kreta eller lignende, er det nødvendigvis til at leve med, men skal man ud på en længere flyvetur på 5 timer og derover, skal man overveje at tænke i andre baner.

Der er nemlig meget stor forskel på headsets og hovedtelefoner og ikke mindst hvor meget de holder lyden ude. Der er især to ting der er vigtige, når du skal vælge hovedtelefoner, som også er gode i et fly. De skal være gode at have på, så du ikke får ondt i hoved og ører efter et par timer, og så skal de være gode til at skærme for udefrakommende lyd.

Bose laver nogle af markedets bedste hovedtelefoner med noice redcution, hvor man kan holde lyden ude ved at tænde hvor hovedtelefonen. Du behøver ikke en gang høre musik, for at lyden bliver holdt ude, og dette kan være som sendt fra himlen, hvis man sidder i et larmende fly.

Kom helt tæt på naturen og tag på vandreferie

Er det ved at være tid til at bryde dagligdagens rutiner og tage af sted på eventyr? I så fald har du flere muligheder for at komme ud og opleve naturen, få vind i håret og rørt kroppen. En vandretur er for dig, der ønsker at komme helt ned i gear, men stadig få en masse oplevelser og motion.

Når du rejser afsted på en vandreferie er destinationen det afgørende for turens succes. Det er derfor ikke en voldsom dyr måde at rejse på, da du ikke skal booke det bedste all inclusive hotelophold eller betale for adgang til diverse oplevelser. En vandreferie handler derimod om at komme ud i noget oplevelsesværdigt natur med et terræn, hvor det er interessant at vandre. Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at være i sit livs form for at tage af sted, da turen foregår i lige det tempo, du foretrækker. Dog er det aldrig en dårlig ide at være i god form forud for turen.

Læs med her og få nogle råd til, hvad du skal overveje inden du drager afsted.

 

Hvor skal turen gå hen?

Smuk natur er der heldigvis meget af, hvilket er enormt dejligt, når du skal besluttet, hvor turen skal gå hen. Det første du skal beslutte dig for, er derfor om du gerne vil gå på opdagelse i Danmark, eller om du derimod ønsker at opleve et mere anderledes landskab. I så fald kunne Norge være et godt bud med sin smukke natur, bjerge og brusende floder. Du kan vælge at gå tværs igennem et skovområde, langs kystlinjen eller langs en bjergskråning. Charmen ved det hele er, at det er op til dig selv.
Når mørket falder på, kan du overnatte i en shelter, hvilket naturligvis må planlægges mht. den rute du vælger. Ellers kunne et alternativ være et medbragt telt, hvilket vil give den ultimative frihed, dog med lidt ekstra kilo på ryggen. Yderligere kan du også overnatte på diverse ”bed and breakfast”, hoteller, moteller eller, hvad du møder af muligheder på din vej.

 

Den helt rigtige beklædning

Når du skal på vandretur og opholde dig så meget i naturen, er det afgørende, at du har den rette beklædning på fra top til tå. Det er enormt ærgerligt at gå og fryse, så som udgangspunkt vil du hellere have lidt for meget tøj på end for lidt. Derudover skal det være noget tøj, der er en god bevægelsesfrihed i og gerne med svedtransporterende elementer.

 

Skandinavisk design og kvalitet

Brandet Helly Hansen er et oplagt bud på noget tøj at tage på vandretur i. Produkterne bliver skabt med fokus på det funktionelle, kvalitet i alle detaljer og et stilfuldt design. Eftersom Helly Hansen producerer alt fra behagelig støvler, skiundertøj, vandafvisende jakker til bløde pandebånd, kan du få alt du behøver til turen her. Yderligere er tøjet enormt behageligt at have på og vandre i. Du vil helt sikkert bemærke forskellen, når du kommer hjem og skal tilbage i dit dagligdagstøj. Klik her og gå på opdagelse i Hally Hansen produkter hos Eventyrsport.