Odense – 3 steder du skal besøge

2020 har lært os mange ting som samfund. En af de gode ting det har lært os, er at Danmark byder på utrolig meget. Der er mange danskere, der har brugt deres ferie på at besøge steder i vores dejlige land. Der er uden tvivl mange, der glæder sig til igen at kunne rejse ud i verden og besøge nogle af de mange fantastiske lande der findes. Men der er uden tvivl og mange, der har indset, at Danmark kan byde på utrolig meget.

Vi vil her sætte pris på nogle af de steder i Danmark, som alle kender, men som det langt fra er alle der har besøgt uden at have et formål. Odense, der er “fyns hovedstad” og på mange måder Danmarks mest centrale by, byder på mange ting der gør byen til et besøg værd. Udover de ting man finder i Odense, så ligger byen også centralt på Fyn, hvilket betyder, at det kan være en god base for besøg andre steder på øen. Fyn er en mindre ø, og fra midten kan man komme til det sydligste, nordligste, vestligste eller østligste på under 45 minutter. Men tilbage til Odense.

Danmarks tredjestørste by

Odense er Danmarks tredjestørste by, og byder derfor naturligvis på mange ting til både dens beboer og turister. Mange udenlandske turister besøger Odense, da det er en af verdens største forfattere H.C Andersens fødeby, og hans fødehjem  står stadig stort set intakt i hjertet af byen.

Første bud er Odense Zoo, der flere gange er kåret til at være en af Europas bedste små dyreparker. Den hyggelige zoologiske have ligger godt 3 km fra centrum. Den er nem at køre til, gå til eller tage bussen til. Sjovest er det dog at tage båden, som sejler fra Munke Mose, der ligger lidt midt i byen.

En ting der har set en kæmpe opblomstring i byen er restaurantscenen. Der med andre ord utrolig mange gode spisesteder. Udover de mange nye steder, er der også steder som Oluf Bagers Gaard, der en en af Odense bedste steder til frokoster, og dermed også vores andet bud på steder, du skal besøge i Odense.

Tredje og sidste bud i denne omgang er da også netop Munke Mose. Et hyggeligt grønt område, hvor der altid er liv og glade dage, når vejret tillader det. Her kan man leje robåde, vandcykler og købe sig en dejlig kop kaffe eller en is, som kan nydes ved Odense Å, der løber gennem.

Listen kunne naturlivis fortsætte meget længere, og den game bydel ved H.C Andersens fødehjem, er bestemt også et besøg værd, hvor de gamle små huse ligger side om side.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s