Hvem passer på dit hus når du er væk?

Hvis du læser med her, er der en god sandsynlighed for at du er vild med at rejse, og måske også gør det ofte – i hvert fald når det igen bliver muligt. Når man rejser efterlader man i de fleste tilfælde et hus eller en lejlighed derhjemme imens. Er man afsted i længere tid, er det meget normalt, at man fremlejer sin bolig mens man er væk for at slippe for udgiften, eller i hvert fald få dækket noget af den.

En anden ting der er blevet  mere og mere populært, er at udleje den gennem AirBnB, også selvom man måske kun er væk i en uge. Bor man eksempelvis i en attraktiv lejlighed i København, kan man ofte nærmest få finansieret en måneds husleje, ved at udleje den i en uge. Udover at du tjener penge, slipper du også for at den står tom, mens du er væk, hvilket mindsker risikoen for indbrud.

Det er naturligvis ikke helt lige meget hvem du udlejer til, og det kan være en god ide at oprette nogle lidt strenge krav om, hvem der må leje den. Det kan eksempelvis være forbundet med en vis risiko hvis man udlejer til grupper af unge mennesker eller lignende.

Når du udlejer din lejlighed skal du naturligvis give en nøgle til lejerne, så de kan få adgang. I de fleste tilfælde giver det naturligvis ikke noget problem. Der ligger dog den risiko i det, at du reelt ikke kan vide, om de måske får lavet en kopi af denne nøgle, uden at du er klar over det. Du kan naturligvis få besøg af en låsesmed til at skifte låsen eller omkode den, hvis du er det mindste i tvivl. Det nemmeste er dog hvis du vælger at få installeret en elektronisk lås, hvor man kommer ind med kode. Denne kode kan du skifte hver gang, der har været nye lejere. På den måde  slipper du også for at skulle overlevere en nøgle til dem fysisk. Dette er i sær smart hvis du er væk længe, og måske har forskellige lejere.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s