Slut med bekymringer om telefonregningen på ferien

Tiden nærmer sig for hvornår vi danskere pakker kufferterne og rejser afsted på ferie. En bekymring som vi alle har stået med på ferien, er telefonregningen. Før i tiden kunne en telefonregningen hurtigt løbe op på flere tusind kroner, og der er hørt flere skrækhistorier om at børn har set film på 3G nettet på ferien, og regningen er havnet på den anden side af 20.000 kr. Den bekymring er slut nu, i hvert fald inden for EU. Der er lavet nye aftaler omkring roaming i EU, og det gavner forbrugerne i stor stil. Vi har set på aftalen og set på hvad det betyder for både teleselskaberne og slut brugeren.

Wifi på hotellet har ofte været en faktor for flere familie, når sommerferien skal bestilles. Den faktor er stort set udryddet, da de nye regler som EU roaming er trådt i kraft her 1/6 2017. Det eneste du nu skal bekymre dig om er mobildækningen, for hvis du har mobildækning, har du også internet. Det er til stor lettelse for mange danskere og især for de mange der ønsker at kør-selv-ferie. Hele vejen ned gennem Tyskland, Østrig, og de mange andre lande. Det er der især mange børnefamilier som er glad for, her kan børnene underholde sig selv på bagsædet, med diverse film og spil.

Aftale berører ikke slutbrugeren, men teleselskaberne

Roaming priserne er ikke fjernet, men blevet pålagt teleselskaberne. Det betyder at teleselskaberne intern betaler hinanden, på tværs af lande, når telefonerne bruges. Prisen som de danske teleselskaber betaler til de udenlandske, kaldes for wholesale roaming cap. Til den aftale har EU lavet en såkaldt fair use grænse på tale og sms, men ikke på dataen. Det berøre som sagt ikke forbrugeren, kun teleselskabet.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s