Sørg for at sikre dit hus i ferien

Dette indlæg er et betalt indlæg – det indeholder eller kan indeholde betalte links

Det er højsæson for at tage ud og rejse, hvilket betyder, at det også er højsæson for at forlade hjemmet, og efterlade huset eller lejligheden uden opsyn. Langt de fleste mærker ikke noget til dette, men der er desværre også mange tusinde danskere der kommer hjem til et hjem, der har haft ubudne gæster, mens det har stået tomt.

Sammen med juledagene er sommerferien nemlig den absolutte højtid for indbrudstyve, der ofte kan arbejde i ro og mag, da huset er tomt, og nabohuset også ofte er det, fordi de også er på ferie.

Inden du tager på ferie, kan det derfor være en god ide at tage de forholdsregler, du kan tage, for at sikre at dit hus fremstår så lidt attraktivt som muligt at bryde ind i. Hvis det er besværligt at bryde ind i et hus, er der nemlig en ret stor sandsynlighed for, at indbrudstyvene vælger et hus, hvor det virker lettere.

Indbrudstyvene kender naturligvis godt de tricks, som boligejere bruger, men derfor kan det alligevel være en god ide at følge disse råd.

Ting du kan gøre for at “narre” tyvene

  • Sørg for at haven fremstår trimmet (så ligner det der er nogen hjemme)
  • Sørg for at postkasse og lignende bliver tømt
  • Hav udendørs lyscensorer der tænder lyset, hvis nogen nærmer sig
  • Ryd op og sørg for at der ikke ligger redskaver der gør indbrud lettere

Derudover skal du sørge for at have en god og ikke mindst godkendt lås. Hvis du har en meget gammel lås på din dør, er der en risiko for at den ikke er godkendt. Dermed kan det være svært at få forsikringsselskabet til at dække, hvis uheldet skulle være ude, og du får indbrud i hjemmet. Du kan få hjælp af en låsesmed med at tjekke om du har den rette lås, han vil også kunne udskifte den, hvis der er problemer.

Endelig kan det være en rigtig god ide at få installeret en alarm, enten en der larmer højt ved indbrud, hvilket vil få tyvene til at flygte, eller en der sender et vagtfirma ud. Den sidstnævne løsning er den dyreste, men også noget der får tyvene til at gå udenom husene.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s