Ny afgift i Spanien

En af danskernes favoritdestinationer, når det kommer til at tage på charterferie er Mallorca, sådan har det været lige siden Simon Spies sendte de første gæster derned for mere end 50 år siden.

Det er dog langt fra kun os danskere, der er vilde med øen. Den er også i høj kurs blandt tyskere og englændere, hvilket betyder, at der generelt er rigtig mane turister på øen, måske også lidt flere end den er gearet til.

Det har de nu taget konsekvensen af på en måde. I hvert fald har Spanien indført en ny afgift, der rammer alle turister over 16 år på de Baleariske øer (Mallorca, Menorca, Ibiza). Afgiften betyder at hver person over 16 år skal betale en til to euro pr. nat de overnatter på et hotel i afgiften der er indført som en del af bæredygtig turisme.

Der betale en euro hvis hotellet har 1-3 stjerner og to euro hvis det er et lidt mere luksuriøst hotel med 4 eller 5 stjerner. Der kommer også en afgift på at leje huse eller campingpladser.

Det lyder måske ikke af voldsom meget, men hvis men rejser to voksne og to børn over 16 år, kan det løbe op i mere end 100 euro for et par uger.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s